מה זה גיבוי בענן ולמה חשוב לגבות שם את המידע שלך

גיבוי בענן
גיבוי בענן

את המושג "גיבוי בענן" כולכם כבר שמעתם, אבל האם הבנתם לעומק מה המשמעות שלו? ב-מה הוא יכול לתרום לנו? האם באמת אפשר לקחת מידע כלשהו ולשים אותו על ענן? מבולבלים, הא? במדריך הזה אסביר לכם מה זה אומר גיבוי בענן ואיך כל אחד יכול וצריך להשתמש בשירות הזה.

כדי לענות על השאלות שכולנו שואלים את עצמנו, ערכתי ראיון עם אייל תמיר, מנהל מחלקת המחשוב של חברת יזמקו, כך שמעבר לתשובות, נוכל גם להבין באמת את חשיבות הגיבוי עבור כל אחד מאיתנו.

מה זה גיבוי בענן?

זה מושג שאומר: שמירת מידע דיגיטלי כמו: תמונות, מיילים, מסמכים, ווידאו וכל מידע אחר, במקום חיצוני אחר, וכאשר אני זקוקה למידע הזה, הוא זמין לנו בכל עת. סוג של שקט נפשי, שהמידע שלי יהיה תמיד נגיש נגיש לי.

מה ההבדל בין גיבוי בענן לאחסון בענן?

אחסון בענן זה אומר לשמור את המידע בתיקיה כלשהי הממוקמת בשרת אינטרנט של חברה מסויימת (לדוגמא: גוגל דרייב, דרופבוקס וכד') אשר דרכה אפשר לשתף את המידע שלנו עם משתמשים אחרים. אחסון בענן זה בעצם לעשות "העתקה" של המידע שלי למקום חיצוני נוסף שהוא לא המחשב הפרטי על מנת ליצור גישה מהירה למידע שלנו מכל מכשיר בעולם המחובר לאינטרנט.

גיבוי בענן זה שירות שבעצם משחזר באופן אוטומטי מידע דיגיטלי שנשמר לנו בשרת אינטרנט ועובר הצפנה בתקנים מחמירים של אותה חברה שאצלה רכשנו שירות גיבוי בענן. היתרון הוא שאם המידע שלכם נגוע בוירוס שמטרתו להזיק או לפגוע בקבצים שלכם, שחזור המידע באמצעות גיבוי בענן יציל אותכם.

כיום ישנם וירוסים מזיקים ומתוחכמים מאוד כמו וירוס כופר, או פישינג (שיטת רמייה וגניבת מידע רגיש על ידי התחזות של דפי אינטרנט מוכרים ותמימים לכאורה) שבעצם יכול להשמיד או למחוק את הקבצים שלכם לנצח מבלי יכולת לשחזר אותם.

אז אנחנו מבינים שאחסון בענן זו הדרך לגשת לקבצים מכל מכשיר המחובר לאינטרנט ושיתוף קבצים עם משתמשים אחרים, וגיבוי בענן זו היכולת לשמור קבצים בצורה מאובטחת ולשחזר אותם בעת צרה. גיבוי בענן הוא סוג של ביטוח המידע שלנו.

גיבוי בענן חשוב לאנשים פרטיים או רק לעסקים?

גיבוי בענן חשוב לכל מי שעובד ומנהל מידע בעזרת המחשב ורוצה להיות רגוע שהמידע לא נעלם לו בטעות.

האם גיבוי בענן עולה כסף?

כן. שירות מקצועי ומוצפן של גיבוי בענן עולה כסף. עלות השירות תלויה בנפח (גודל) המידע שדרוש לאותו לקוח, בדרך כלל ביחידות של ג'יגה בייט. אפשר גם לגבות רק מידע מסויים שאנחנו רוצים לשמור ולא את כל התוכנות שמותקנות לנו על המחשב.

מכיוון שעבודה עם מסמכים דיגיטלים היא מאוד נפוצה כיום ויש תחרות גדולה של שירותי גיבוי בענן, המחירים הם לא מאוד יקרים כמו בעבר, וגם אנשים פרטיים יכולים לרכוש אותם במחיר שווה לכל כיס. חשוב להיזהר מספקים שמציעים שירותי גיבוי בחינם וכדאי לבדוק לעומק את משמעות הגיבוי הזה. מנסיוני, אין מתנות חינם.

אם המידע שלי נפגע, איך מפעילים שחזור?

כאשר אנו רוכשים שירות של גיבוי בענן אנחנו מקבלים סיסמא (מפתח) מהחברה שנותנת לנו את שירות הגיבוי, ועם הסיסמא הזו רק אנחנו יכולים לגשת בעת הצורך לאזור שממנו מושכים את המידע שלנו.

איפה המידע שלי נשמר ועד כמה הוא מאובטח?

גיבוי בענן מתבצע בעזרת תוכנה שמותקנת על המחשב של הלקוח ויודעת להצפין את המידע ולשלוח אותו דרך האינטרנט לענן. הענן הזה הוא בעצם שרת מאובטח או בחוות שרתים שאותה חברת שירותים מנהלת.

האם אפשר לגבות מידע בסמארטפון?

אפשר לעשות גיבוי גם בסמארטפון באמצעות תוכנה קטנה שמותקנת בתוך מכשיר הסמארטפון ושולחת את המידע לשרת המאובטח.

גלילה לראש העמוד

מדריכים באמת!

למה כדאי לכם להצטרף לקהילה שלנו?